Actueel

Lees in onze nieuwsrubriek het laatste nieuws over zonne-energie en meer!

maandag 01 november 2021

Aanschaf zonnepanelen: waar op te letten?

Bij de aanschaf van zonnepanelen voor je bedrijf komt het een en ander kijken. Hoeveel heb je er nodig? Hoeveel kun je opwekken? Voor welk systeem ga je en waar dien je nog meer op te letten? Juist voor dit soort vragen helpt Green Power zonnepanelen zodat er een juiste keuze gemaakt kan worden.

Maatschap Leijsten

Zo ook voor Maatschap Leijsten, een agrarisch bedrijf uit het Noord-Limburgse Lottum. De eigenaar wilde graag op de daken van zijn varkensstallen zonnepanelen geplaatst hebben, maar had geen idee waar hij moest beginnen. Green Power zonnepanelen informeerde hem over alle huidige mogelijkheden van systemen en subsidies, verbruik gegevens, aansluitwaarde hoofdaansluiting, kabeltraject, positie omvormers, constructie berekening, verzekering etc. Door deze informatie en de voor- en nadelen kon de heer Leijsten een goede keuze maken.

Parallel of serieschakeling?

Zo moest er ook gekozen worden tussen een parallel- of serieschakeling. Bij een serieschakeling zitten meerdere zonnepanelen in een string aangesloten op de omvormer. Hierin bepaalt de zwakste schakel de opbrengst van de gehele string. Dit is te vergelijken met de kerstboomverlichting van vroeger. Wanneer er een lampje defect was, dan werd de hele slinger uitgeschakeld.

Bij een parellelschakeling werken de panelen afzonderlijk van elkaar waardoor dit niet kan gebeuren. Is er een defect? Dan produceren de andere panelen gewoon door. Om deze reden koos de heer Leisjten voor de parallelschakeling.

Uitlezen via een app

De keuze voor zonnepanelen viel op het merk JA Solar. Een merk waar Green Power zonnepanelen veel mee werkt vanwege de goede prijs-kwaliteitsverhouding. Het uitlezen van het verbruik gaat via een applicatie op de telefoon. Zo kan je als eigenaar 24/7 checken hoeveel je verbruikt hebt en wat de opbrengst van je installatie is.

Meer weten?

Wil je meer weten over de verschillen tussen de zonnepanelen, het verbruik of de installatie? Bel dan naar 0475 - 58 22 22 of mail ons via: info@greenpowersystems.eu. We komen graag bij je langs!

Opzoek naar enthousiaste vaklieden!

Wegens groei is Green Power zonnepanelen opzoek naar voormannen en monteurs!

Heb je interesse in een baan waarin je samenwerkt met enthousiaste collega’s, elke dag op een andere locatie werkt, bij een bedrijf met goede arbeidsvoorwaarden?

Bekijk dan ook onze vacature en solliciteer!
Bekijk vacature »

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze diensten, een vrijblijvende offerte aanvragen of een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op via:

0475 - 58 22 22
info@greenpowersystems.eu
 

CONTACT OPNEMEN

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.