Actueel

Lees in onze nieuwsrubriek het laatste nieuws over zonne-energie en meer!

donderdag 19 januari 2023

Een jaar vol groeimogelijkheden

We beginnen het nieuwe jaar graag met een aantal updates over Green Power Zonnepanelen. Het afgelopen jaar, 2022, is een bewogen, maar interessant jaar voor ons geweest. Er speelde veel rondom energieprijzen en verduurzaming, wat de vraag naar zonnepanelen een enorme boost heeft gegeven. Vandaar dat we je graag op de hoogte brengen van waar wij ons mee bezig hebben gehouden in 2022, en wat er in 2023 allemaal gaat gebeuren.

Stijgende energieprijzen

Iedereen heeft het gemerkt: in 2022 rezen de energieprijzen de pan uit. Een reden voor velen om naar duurzame manieren te zoeken om aan stroom te komen. Een logische stap in dat geval: het aanschaffen van zonnepanelen. En dat hebben we gemerkt! 2022 is een enorm druk jaar voor ons geweest. Iets waar wij natuurlijk alleen maar heel blij mee zijn! We hebben dan ook een mooie groei doorgemaakt het afgelopen jaar en willen deze groei ook graag in 2023 voortzetten.

Uitbreiding van ons team

Om de toenemende vraag naar zonnepanelen goed te kunnen bedienen is het van belang dat ook wij gaan groeien. Daar hoort een groei van het aantal medewerkers bij. Vandaar dat er op onze website verschillende vacatures te vinden zijn!

Ons doel is om in deze tijden van fors stijgende prijzen mensen te ontzorgen op het gebied van energiekosten. Met meer medewerkers kunnen wij nog meer zonnepanelen plaatsen en meer mensen voorzien van energie uit de zon, met als gevolg een enorme verlaging van hun energiekosten. Een van onze doelen voor dit jaar!

Btw-nultarief voor zonnepanelen

Dan is er nog een leuk nieuwtje te vermelden dat het aanschaffen van zonnepanelen weer een stuk laagdrempeliger maakt. Vanaf 1 januari 2023 is het btw-tarief op de levering en installatie van zonnepanelen op of bij een woning verlaagd van 21% naar 0%.

Het is vanaf nu dus niet langer meer nodig om btw te betalen bij de aanschaf van zonnepanelen en dit later terug te vragen van de Belastingdienst. De regeling geldt voor alle particulieren, maar ook voor woningcorporaties en huurondernemers. Het btw-nultarief geldt voor de gehele zonnepaneleninstallatie op of aan een woning, of in de directe nabijheid ervan (denk aan een schuur of overkapping). De woning dient een woonbestemming te hebben volgens het BAG. Gebouwen met een zakelijke bestemming komen niet in aanmerking voor het nultarief.

Deze nieuwe regeling maakt de aanschaf van zonnepanelen een stuk eenvoudiger. Nog meer reden om op deze duurzame energiebron over te stappen!

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze diensten, een vrijblijvende offerte aanvragen of een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op via:

0475 - 58 22 22
Mail ons

CONTACT OPNEMEN

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.