×

Een snel succes: 199 zonnepanelen in 1 week.

zonnepanelen

In Maria Hoop ligt het voormalige klooster van de paters Passionisten, dat gebouwd is in 1925. In het jaar 1989 werd het klooster aangekocht door Stichting Adidam Nederland. Het retraitecentrum, van spiritueel leraar Adi Da Samraj, heeft als wens zijn stroomkosten te dekken met zonne-energie. Vandaar dat Green Power Zonnepanelen 199 panelen heeft mogen plaatsen op het oude kloosterdak en op het dak van de bijgelegen boerderij.

Stevige dakconstructie

Aangezien het pannendak van het klooster al heel wat jaren meegaat, is dit vrij kwetsbaar geworden. Het was voor Stichting Adidam Nederland daarom belangrijk dat de zonnepanelen goed bevestigd zouden worden op het pannendak. Met verschillende partijen zijn ze in gesprek gegaan. Doordat bij Green Power Zonnepanelen de kracht ligt in de unieke en stevige bevestiging van panelen op een pannendak, is de keuze naar ons gegaan. Voor de stichting voelde de samenwerking goed, aangezien wij samen met dakdekkersbedrijf Verkoelendak Nederland onder één dak zitten.

Mooi en praktisch

Naast het pannendak van het klooster, waarop 102 panelen zijn geplaatst, zijn er ook nog eens 97 zonnepanelen geplaatst op het staaldak van de bijgelegen boerderij. De techniek van het plaatsen van zonnepanelen is voor deze twee type daken verschillend. In principe hebben wij voor bijna elk daktype wel een passende en degelijke montagetechniek.

Er is gekozen voor een zwart zonnepaneel van Hyundai, met een omvormer van SolarEdge. Dit omdat de pannen op het dak van het klooster ook zwart zijn, waardoor het er mooi uitziet. Daarnaast hebben de panelen een vermogen van 400 Wp, wat voor 199 panelen op een totaal van 79.600 Wattpiek uitkomt. Doordat de panelen op het zuiden gericht zijn, zal de stichting zijn verbruik er zeker uit kunnen halen!

Kort, maar succesvol

Het plaatsen van de zonnepanelen bracht voor ons best een uitdaging met zich mee. De klus is op maandag 25 april begonnen, maar moest vóór midden mei klaar zijn. Een deel van de zolders van het klooster herbergt namelijk kraamkolonies van de beschermde ingekorven vleermuis. Deze vleermuizen nestelen zich altijd rond midden mei in de dakgoten van het klooster. Vandaar dat het dak vóór die tijd klaar moest zijn.

Gelukkig hebben we deze deadline gehaald! Dinsdag 3 mei was de klus geklaard. Normaal zijn we wel langer bezig met het plaatsen van 199 panelen, maar speciaal voor deze opdracht hebben we meer ploegen ingeschakeld zodat we de deadline zouden halen.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van het plaatsen van zonnepanelen? Neem dan gerust een kijkje in onze showroom of neem contact met ons op via 0475 – 58 22 22 of info@greenpowersystems.eu.

Benieuwd naar meer?

zonnepanelen
Salderen in de toekomst: hoe zien de kabinetsplannen eruit?

We hebben het er al eerder over gehad: de salderingsregeling voor kleinverbruikers met zonnepanelen gaat hoogstwaarschijnlijk verdwijnen. In oktober 2020…

Verder lezen
dynamische energiecontracten
De gevolgen van negatieve elektriciteitsprijzen i.c.m. dynamische energiecontracten

Er is de laatste tijd veel in de media over gesproken: negatieve elektriciteitsprijzen. Met name voor consumenten die zonnepanelen hebben…

Verder lezen
zonnepanelen voordelig
Zonnepanelen voor grootzakelijke energieverbruikers voordelig? Jazeker!

Het hebben van zonnepanelen is om een aantal redenen heel voordelig. Ze wekken 100% groene stroom op die je kunt…

Verder lezen
zonnepanelen
Een jaar vol groeimogelijkheden

We beginnen het nieuwe jaar graag met een aantal updates over Green Power Zonnepanelen. Het afgelopen jaar, 2022, is een…

Verder lezen