Aanschaf zonnepanelen: waar op te letten?

tips aanschaffen zonnepanelen

Bij de aanschaf van zonnepanelen voor je bedrijf komt het een en ander kijken. Hoeveel heb je er nodig? Hoeveel kun je opwekken? Voor welk systeem ga je en waar dien je nog meer op te letten? Juist voor dit soort vragen helpt Green Power zonnepanelen zodat er een juiste keuze gemaakt kan worden.

Maatschap Leijsten

Zo ook voor Maatschap Leijsten, een agrarisch bedrijf uit het Noord-Limburgse Lottum. De eigenaar wilde graag op de daken van zijn varkensstallen zonnepanelen geplaatst hebben, maar had geen idee waar hij moest beginnen. Green Power zonnepanelen informeerde hem over alle huidige mogelijkheden van systemen en subsidies, verbruik gegevens, aansluitwaarde hoofdaansluiting, kabeltraject, positie omvormers, constructie berekening, verzekering etc. Door deze informatie en de voor- en nadelen kon de heer Leijsten een goede keuze maken.

Parallel of serieschakeling?

Zo moest er ook gekozen worden tussen een parallel- of serieschakeling. Bij een serieschakeling zitten meerdere zonnepanelen in een string aangesloten op de omvormer. Hierin bepaalt de zwakste schakel de opbrengst van de gehele string. Dit is te vergelijken met de kerstboomverlichting van vroeger. Wanneer er een lampje defect was, dan werd de hele slinger uitgeschakeld.

Bij een parellelschakeling werken de panelen afzonderlijk van elkaar waardoor dit niet kan gebeuren. Is er een defect? Dan produceren de andere panelen gewoon door. Om deze reden koos de heer Leisjten voor de parallelschakeling.

Uitlezen via een app

De keuze voor zonnepanelen viel op het merk JA Solar. Een merk waar Green Power zonnepanelen veel mee werkt vanwege de goede prijs-kwaliteitsverhouding. Het uitlezen van het verbruik gaat via een applicatie op de telefoon. Zo kan je als eigenaar 24/7 checken hoeveel je verbruikt hebt en wat de opbrengst van je installatie is.

Meer weten?

Wil je meer weten over de verschillen tussen de zonnepanelen, het verbruik of de installatie? Bel dan naar 0475 – 58 22 22 of mail ons via: info@greenpowersystems.eu. We komen graag bij je langs!

Opzoek naar enthousiaste vaklieden!

Wegens groei is Green Power zonnepanelen opzoek naar voormannen en monteurs!

Heb je interesse in een baan waarin je samenwerkt met enthousiaste collega’s, elke dag op een andere locatie werkt, bij een bedrijf met goede arbeidsvoorwaarden?

Benieuwd naar meer?

Salderen in de toekomst: hoe zien de kabinetsplannen eruit?

We hebben het er al eerder over gehad: de salderingsregeling voor kleinverbruikers met zonnepanelen gaat hoogstwaarschijnlijk verdwijnen. In oktober 2020…

Verder lezen
dynamische energiecontracten
De gevolgen van negatieve elektriciteitsprijzen i.c.m. dynamische energiecontracten

Er is de laatste tijd veel in de media over gesproken: negatieve elektriciteitsprijzen. Met name voor consumenten die zonnepanelen hebben…

Verder lezen
zonnepanelen voordelig
Zonnepanelen voor grootzakelijke energieverbruikers voordelig? Jazeker!

Het hebben van zonnepanelen is om een aantal redenen heel voordelig. Ze wekken 100% groene stroom op die je kunt…

Verder lezen
zonnepanelen
Een jaar vol groeimogelijkheden

We beginnen het nieuwe jaar graag met een aantal updates over Green Power Zonnepanelen. Het afgelopen jaar, 2022, is een…

Verder lezen