Een unieke en sterke constructie

Wanneer je ervoor kiest om zonnepanelen te laten plaatsen op je pannendak, dan wil je natuurlijk wel dat deze goed en veilig gemonteerd worden. Als het een keer flink stormt wil je er vanuit kunnen gaan dat je panelen netjes op hun plaats blijven liggen, toch? Die garantie kunnen wij je bij Green Power Zonnepanelen met volle overtuiging geven!

Veiligheid voorop

Wanneer het aankomt op het plaatsen van zonnepanelen op een pannendak vinden wij het belangrijk dat dit op een degelijke en veilige manier gebeurt. Welk weertype het ook is, het is ons doel dat de panelen te allen tijde stevig blijven liggen! Vandaar dat wij altijd een speciale draagconstructie toepassen. Dit montagesysteem voldoet aan de strengste veiligheidsvoorschriften. Maar hoe zit dat systeem dan in elkaar?

Aan het dak vast

Wij vinden het belangrijk dat alles wat op een dak geplaatst wordt, ook daadwerkelijk aan het dak vast zit. Dit geldt dus ook voor ons zonnepanelen montagesysteem. Nadat uitgemeten is waar de constructie precies op het dak geplaatst gaat worden, beginnen we met het omhoogschuiven van een rij dakpannen. Op de vrijgekomen plek monteren wij een brede, houten lat direct aan het dak vast. Op deze aparte lat worden RVS dakhaken geplaatst. Vervolgens worden de aluminium profielen van de panelen aan de haken bevestigd met RVS bouten. Deze aluminium profielen worden dan uitgelijnd, zodat de onderconstructie mooi strak op het dak zit. Als laatste bevestigen we de zonnepanelen met schroeven en eindklemmen op de profielen en is de klus geklaard!

Tel uit je winst

Wat dit systeem zo uniek maakt is dat de panelen op deze manier echt op het dak zelf gemonteerd zijn. Bij de meeste bedrijven zie je dat zij de panelen bevestigen met een haaksysteem achter de pannenlat. Zo een losse constructie is misschien sneller geplaatst dan ons systeem, maar het is stuk minder stevig. Daarnaast zorgt onze constructie ervoor dat er geen druk op de dakpannen komt. Een paneel weegt zo’n 20 kilo, waardoor de kans bestaat dat je dakpannen kunnen gaan breken. Dat wil je natuurlijk niet!

Een ander groot voordeel is dat ons montagesysteem erg flexibel en verstelbaar is. Mocht je dak niet helemaal recht zijn, dan kunnen wij onze constructie zo verstellen zodat de panelen alsnog kaarsrecht op je dak komen te liggen. Op deze manier kunnen de panelen optimaal zonlicht vangen en haal je er het best mogelijke rendement uit.

Wij klaren de klus

Wegens ons speciale montagesysteem duurt de klus van het plaatsen van zonnepanelen gemiddeld iets langer dan bij andere bedrijven, die de panelen achter de panlat haken. Dat komt omdat het een intensievere manier van werken is. Daarnaast hangt de projectduur natuurlijk ook nog af van het aantal panelen dat er geplaatst gaat worden. Hoe dan ook: voor de zekerheid van een veilige en stevige constructie is het wachten en geduld het altijd waard!

Benieuwd naar meer?

zonnepanelen
Salderen in de toekomst: hoe zien de kabinetsplannen eruit?

We hebben het er al eerder over gehad: de salderingsregeling voor kleinverbruikers met zonnepanelen gaat hoogstwaarschijnlijk verdwijnen. In oktober 2020…

Verder lezen
dynamische energiecontracten
De gevolgen van negatieve elektriciteitsprijzen i.c.m. dynamische energiecontracten

Er is de laatste tijd veel in de media over gesproken: negatieve elektriciteitsprijzen. Met name voor consumenten die zonnepanelen hebben…

Verder lezen
zonnepanelen voordelig
Zonnepanelen voor grootzakelijke energieverbruikers voordelig? Jazeker!

Het hebben van zonnepanelen is om een aantal redenen heel voordelig. Ze wekken 100% groene stroom op die je kunt…

Verder lezen
zonnepanelen
Een jaar vol groeimogelijkheden

We beginnen het nieuwe jaar graag met een aantal updates over Green Power Zonnepanelen. Het afgelopen jaar, 2022, is een…

Verder lezen