Van een leien dakje

green power zonnepanelen

We hebben weer een mooi project mogen afronden. En deze keer niet alleen, maar in samenwerking met Verkoelendak Nederland. In Sittard hebben we een particulier project mogen uitvoeren, waar maar liefst 87 zonnepanelen op een leiendak zijn gemonteerd. Door de sterke combinatie van Verkoelendak Nederland en Green Power Zonnepanelen, ging dit project van een leien dakje.

Samen aan de slag

Verkoelendak Nederland kreeg de aanvraag binnen. De klant wilde namelijk graag zijn leien dak laten schoonmaken en er was de wens om meteen zonnepanelen te laten plaatsen. Dit was natuurlijk een perfect klusje voor ons! Samen met Verkoelendak Nederland zijn we naar Sittard gegaan om het dak te bekijken. Bij een leien dak is het namelijk altijd de vraag of de dakhaken wel ingewerkt kunnen worden. We hebben een passend advies gegeven en toen er een akkoord kwam op de offerte zijn we aan de slag gegaan!

Project met risico’s

Verkoelendak Nederland is van start gegaan met het project. Zij hebben het gehele dak schoongemaakt en vervolgens voor ons de lei haken aan het dak vast gemonteerd. Het monteren van haken aan een leien dak vergt heel wat vakkennis. Dit is echt een klus voor een dakdekker. De haken moeten namelijk met lood ingewerkt worden, zodat het dak, zoals uiteraard gewenst is, waterdicht blijft.

Nadat de haken geplaatst waren, was het onze beurt. Op de haken hebben wij 87 Longi full black panelen van 370 WP gemonteerd. Wat een klus! Het plaatsen van zonnepanelen op een leien dak neemt namelijk meer risico’s met zich mee dan wanneer je panelen plaats op een pannendak. Leistenen zijn heel kwetsbaar. Je moet dus heel voorzichtig lopen als je op het dak bezig bent, want je wilt natuurlijk niet dat er een lei breekt! Gelukkig is alles soepel verlopen en liggen de panelen er, na een totale projectduur van ongeveer 2 weken, mooi bij.

Hulp met verduurzamen

De klant waarvoor we het project hebben uitgevoerd wilt graag, met oog op de toekomst, meer gaan verduurzamen. Vandaar ook dat we de gehele zuidkant van het dak hebben vol gelegd met zonnepanelen. Zo kan de klant er zoveel mogelijk rendement uithalen. Via de mySolarEdge app kan hij precies per paneel zien hoe deze functioneert. Erg handig!

Aangezien verduurzaming steeds belangrijker wordt, zijn we met de klant ook aan het kijken voor een laadpaal voor een elektrische auto. Iets waar wij bij Green Power Zonnepanelen erg enthousiast van worden. Wij helpen onze klanten namelijk graag mee om te verduurzamen op zoveel mogelijk gebieden!

Meer weten?

Heb jij ook plannen om te gaan verduurzamen? Of heb je een vraag aan ons? Neem dan gerust contact met ons op door te mailen naar info@greenpowersystems.eu, of bel ons op 0475 – 582222.

 

Benieuwd naar meer?

zonnepanelen
Salderen in de toekomst: hoe zien de kabinetsplannen eruit?

We hebben het er al eerder over gehad: de salderingsregeling voor kleinverbruikers met zonnepanelen gaat hoogstwaarschijnlijk verdwijnen. In oktober 2020…

Verder lezen
dynamische energiecontracten
De gevolgen van negatieve elektriciteitsprijzen i.c.m. dynamische energiecontracten

Er is de laatste tijd veel in de media over gesproken: negatieve elektriciteitsprijzen. Met name voor consumenten die zonnepanelen hebben…

Verder lezen
zonnepanelen voordelig
Zonnepanelen voor grootzakelijke energieverbruikers voordelig? Jazeker!

Het hebben van zonnepanelen is om een aantal redenen heel voordelig. Ze wekken 100% groene stroom op die je kunt…

Verder lezen
zonnepanelen
Een jaar vol groeimogelijkheden

We beginnen het nieuwe jaar graag met een aantal updates over Green Power Zonnepanelen. Het afgelopen jaar, 2022, is een…

Verder lezen