Zonnepanelenproject Geelen Beton

Zonnepanelenproject Geelen beton

Ruim 1200 zonnepanelen sieren sinds kort het dak van Geelen Beton in Posterholt. Vorig jaar kwam de aanvraag vanuit het bedrijf en sindsdien hebben we samen het subsidietraject doorlopen. Het resultaat? 1280 zonnepanelen, inclusief omvormers en optimizers, die samen veel duurzame energie opwekken!

SDE++ subsidietraject

Als eerste wordt gekeken of de installatie op het net mag worden aangesloten. Dit dient bij Enexis te worden aangevraagd. Daarna wat de investering zal zijn, of het bedrijf in aanmerking komt voor de SDE++ subsidie, hoelang het traject gaat duren en waar je allemaal aan moet voldoen. Zodra dat allemaal bekend is en de opdrachtgever heeft ‘ja’ gezegd dan gaan we samen aan de slag om het tot een goed eindresultaat te brengen. Zo ook bij Geelen Beton in Posterholt.

De SDE++ subsidieregeling van de Rijksoverheid is bedoeld voor bedrijven en (non-)profitinstellingen in sectoren als de industrie, mobiliteit, elektriciteit, landbouw en de gebouwde omgeving. Deze regeling stimuleert naast duurzame energieproductie ook CO2-reductie. Zo wil de overheid ervoor zorgen dat de energietransitie in Nederland haalbaar en betaalbaar blijft. Meer informatie vind je hier.

Project Geelen Beton

Wat betreft Geelen Beton was er wel degelijk een ‘ja’ en dus werd het traject in gang gezet. Gekozen werd voor het merk Jinko Solar zonnepanelen vanwege de goede prijs-kwaliteitsverhouding. Daarnaast werden er ook omvormers van SolarEdge geplaatst in combinatie met optimizers achter de panelen en een bruto productiemeter.

Een optimizer zorgt ervoor dat de panelen los van elkaar werken. Stel dat een paneel deels minder opbrengst levert (bijvoorbeeld door schaduw) dan zorgt een optimizer ervoor dat het niet ten koste gaat van de rest en je toch uit elke paneel het maximale haalt. Daarnaast is een optimizer ook bevorderlijk voor de (brand)veiligheid. Wanneer een paneel bijvoorbeeld te warm wordt, schakelt de optimizer deze automatisch uit. Ook krijgt de contactpersoon vanzelf een melding zodat hij weet wat er aan de hand is. Met een bruto productiemeter weet je precies wat het systeem heeft opwekt, zodat dit met de SDE++ subsidie kan worden verrekend.

Meer over zonnepanelen en mogelijkheden tot subsidie?

Bel of mail gerust voor de mogelijkheden of bezoek onze showroom in Beegden (Limburg). We helpen je graag verder!

Tel: 0475 – 58 22 22
E-mail info@greenpowersystems.eu

 

Benieuwd naar meer?

Salderen in de toekomst: hoe zien de kabinetsplannen eruit?

We hebben het er al eerder over gehad: de salderingsregeling voor kleinverbruikers met zonnepanelen gaat hoogstwaarschijnlijk verdwijnen. In oktober 2020…

Verder lezen
dynamische energiecontracten
De gevolgen van negatieve elektriciteitsprijzen i.c.m. dynamische energiecontracten

Er is de laatste tijd veel in de media over gesproken: negatieve elektriciteitsprijzen. Met name voor consumenten die zonnepanelen hebben…

Verder lezen
zonnepanelen voordelig
Zonnepanelen voor grootzakelijke energieverbruikers voordelig? Jazeker!

Het hebben van zonnepanelen is om een aantal redenen heel voordelig. Ze wekken 100% groene stroom op die je kunt…

Verder lezen
zonnepanelen
Een jaar vol groeimogelijkheden

We beginnen het nieuwe jaar graag met een aantal updates over Green Power Zonnepanelen. Het afgelopen jaar, 2022, is een…

Verder lezen