Omvormers Typen

Er zijn meerdere systemen en de ontwikkelingen gaan razendsnel.

Bij omvormers zijn drie omvormersystemen mogelijk.

  1. Systeem met centraal omzetten van de door de panelen opgewekte gelijkspanning naar wisselspanning met een optimalisatie (MPPT) van de opbrengst per rij panelen.
     
  2. Systeem met centraal omzetten met optimalisatie per paneel.
     
  3. Systeem met per paneel via zogenaamde micro-omvormers omzetten van gelijkspanning naar wisselspanning met eveneens een optimalisatie per paneel.

Alle systemen bieden de mogelijkheid om de installatie te monitoren via uw pc/laptop. De laatste twee systemen met optimalisatie per paneel bieden eveneens de mogelijkheid om per paneel de opbrengst te volgen.

Vooral bij PV-installaties waarbij schaduweffecten een rol spelen zijn omvormersystemen met opbrengstoptimalisatie per paneel te prefereren.


Nieuwe ontwikkelingen omvormers

Recentelijke nieuwe systemen zijn omvormers waarbij een gedeelte van de opgewekte elektriciteit wordt opgeslagen in batterijen. Deze opslagsystemen zijn zodanig gedimensioneerd dat de nachtbehoefte aan elektriciteit in accu's wordt opgeslagen.

Andere nieuwe ontwikkelingen zijn de combinatie van een PV-installatie met centrale opwekkingen en een geavanceerde distributie van elektriciteit naar afzonderlijke verbruikers. Dit is een geschikte toepassing in bijvoorbeeld appartementencomplexen.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze diensten, een vrijblijvende offerte aanvragen of een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op via:

0475 - 58 22 22
info@greenpowersystems.eu
 

CONTACT OPNEMEN

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.