Zonnepanelen en soorten

Zonnepanelen op het dak hebben ook een esthetisch aspect.

Opbouw zonnepanelen

De meest toegepaste zonnepanelen zijn de zogeheten opbouwpanelen. Bij deze toepassing worden de zonnepanelen met speciaal ontwikkelde draagconstructies op de dakbedekking gemonteerd. Bij woningen betreft dit meestal een pannendak, bij utiliteitsbouw en bedrijfsgebouwen komen ook andersoortige dakbedekkingen voor zoals zinkwerk, bitumen/PVC en dakplaatprofiel.
In of op deze dakbedekkingen worden door ons speciale dakhaken bevestigd waarop de draagprofielen geplaatst worden. Vervolgens worden hierop de zonnepanelen met klemmen vastgezet. Deze draagconstructie bestaat uit roestvrij staal en aluminium. Zowel geraamde als ongeraamde panelen kunnen toegepast worden.

Geraamde zonnepanelen

Geraamde zonnepanelen bestaan uit een enkelvoudige glasplaat in een aluminium frame. Bij standaard geraamde panelen is het frame aluminiumkleurig. De zwart of blauw gekleurde zonnecellen bevinden zich tussen de glasplaat en de laminaatfolie. Met aluminium klemmen worden de panelen op de draagconstructie vastgezet. Er zijn ook geheel zwart gekleurde zonnepanelen verkrijgbaar die met eveneens zwarte klemmen worden gemonteerd. Hierdoor ontstaat een geheel zwart gekleurd panelenvlak, hetgeen esthetisch een meer verantwoorde toepassing geeft.

Ongeraamde zonnepanelen

Ongeraamde zonnepanelen hebben ten behoeve van de sterkte een dikkere glasplaat of een glas/glas uitvoering. De ongeraamde panelen worden eveneens op een draagconstructie gemonteerd. Deze panelen, die geheel zwartkleurig zijn worden met zwarte klemmen op de draagconstructie geplaatst. Deze toepassing levert een vlak oppervlak met een geheel zwarte kleur. Doordat deze panelen in meerdere maatvoeringen leverbaar zijn, kunnen wij zonne-installaties realiseren, die optimaal overeenkomen met de afmetingen van het dak. De zonnepanelen zijn voorzien van zonnecellen ofwel van een dunfilm technologie. In deze laatste toepassing kunnen panelen van grotere afmetingen geplaatst worden.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze diensten, een vrijblijvende offerte aanvragen of een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op via:

0475 - 58 22 22
info@greenpowersystems.eu
 

CONTACT OPNEMEN

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.