×

Onderhoudconstructies zonnepanelen

Hoogwaardige dakhaken

De onderconstructie bij opbouwinstallaties op hellende pannendaken zijn systemen waarbij dakhaken gebruikt worden die ofwel door middel van een getest haaksysteem worden aangebracht, ofwel door middel van schroeven aan het dakbeschot worden gemonteerd. Green Power Zonnepanelen gebruikt met name onderconstructie van Van der Valk. Met deze onderconstructie worden de haken zorgvuldig gemonteerd achter de dakpannen, en zorgen wij ervoor dat alle dakpanelen weer netjes komen te liggen.

Waterdichte verankering

Voor bitumen hellende daken wordt een specifiek bevestigingssysteemen toegepast. Deze systemen leveren een gegarandeerd waterdichte verankering aan het dak op.

Platte daken

Voor platte daken worden onderconstructies toegepast die een variabele opstellingshoek mogelijk maken. Voor grotere daken houden we rekening met de belasting van de wind. Hier wordt de onderconstructie op aangepast. Er zijn 2 soorten mogelijkheden voor het opstellen van een onderconstructie op een plat dak. Zuid-opstelling of een Oost-West opstelling. Een zuid-opstelling wilt zeggen dat een onderconstructie wordt gemaakt waarbij de zonnepanelen richting het zuiden staan. Oost-West opstelling is een opstelling waarbij een onderconstructie wordt gemaakt waarbij meestal 50% van de panelen richting het oosten staan en 50% van de panelen richting het westen staan. Dit zorgt ervoor dat er geleidelijke stroomopwekking is. Dit is ten alle tijden af te stemmen op uw wensen.

Wij maken bij platte daken standaard gebruik van Van der Valk montage systeem. Hierbij maken wij ook gebruik van zijplaten om de installatie minder gevoelig te maken voor wind en weer. Daarnaast ziet dit er esthetisch mooier uit.